StopWindykacja Zglos numer
Forum społeczności: pytania o windykację, wzory pism, doświadczenia innych użytkowników. Wejdź

Gdybyś mógł cofnąć się w czasie…

Autor: SebastianPL 28.07.2026, 20:00 45 odsłon 2 odpowiedzi

SebastianPL

Uzytkownik
Na forum od 07.2026

Gdybyś miał możliwość wrócić do dowolnego momentu swojego życia, jaki moment byś wybrał i dlaczego? Czy zmieniłbyś jakąś decyzję, przeżył ponownie wyjątkowy dzień, a może tylko porozmawiał ze swoim młodszym „ja”?

Podziel się swoją historią — odpowiedzi mogą być poważne, zabawne albo całkiem nietypowe. 😊

Paweł

Administrator

#101.08.2026, 23:45

Gdybym mógł cofnąć się w czasie, nie zmieniłbym żadnej decyzji. Nawet tych, które kosztowały mnie łzy, bezsenne noce i utratę ważnych ludzi.

Wróciłbym tylko do jednego dnia – zwykłego dnia z osobą, której już nie ma. Usiadłbym obok, wyłączył telefon i naprawdę słuchał. Powiedziałbym wszystko, co wtedy wydawało się, że „jeszcze zdążę powiedzieć”.

Dziś wiem, że największym błędem nie są złe decyzje. Największym błędem jest odkładanie miłości, wdzięczności i rozmów na później, bo później nie zawsze nadchodzi.

Nie chciałbym zmieniać przeszłości. Chciałbym tylko na chwilę jeszcze raz przeżyć ten jeden dzień i pożegnać się tak, jak powinienem.

Mariusz

Uzytkownik

#204.08.2026, 15:02

Gdybym naprawdę miał taką możliwość, chyba nie zmieniłbym żadnej konkretnej decyzji. Nawet te błędne wiele mnie nauczyły i sprawiły, że jestem dziś tym, kim jestem.

Najchętniej wróciłbym do jednego zwykłego dnia z dzieciństwa – kiedy największym problemem było to, żeby zdążyć wrócić do domu przed zmrokiem. Chciałbym jeszcze raz usiąść z dziadkami przy stole, posłuchać ich opowieści i powiedzieć im, jak bardzo będą mi kiedyś brakować. Wtedy wydawało się, że takie chwile będą trwały wiecznie.

A gdybym mógł porozmawiać z młodszym sobą, powiedziałbym tylko jedno: „Nie przejmuj się tak bardzo tym, co myślą inni. Większość ludzi i tak jest zbyt zajęta własnym życiem.”

Odpowiedz w tym temacie

Zaloguj się lub załóż konto, aby odpowiedzieć.

Zgłoś ten temat