StopWindykacja Zglos numer
Forum społeczności: pytania o windykację, wzory pism, doświadczenia innych użytkowników. Wejdź

Czy firma windykacyjna Vindix dzwoni uporczywie? Wasze doświadczenia?

Autor: SebastianPL 28.07.2026, 20:03 54 odsłon 2 odpowiedzi

SebastianPL

Uzytkownik
Na forum od 07.2026

Czy ktoś miał kontakt telefoniczny z firmą windykacyjną Vindix? Jak często dzwonili, jakiego zadłużenia lub zaległej płatności dotyczyła sprawa i czy rozmówca zachowywał się profesjonalnie, czy raczej stosował uporczywe lub agresywne wezwania do zapłaty?

Paweł

Administrator

#131.07.2026, 00:09

Tak, z mojego doświadczenia wynika, że dzwonią bardzo uporczywie – po kilka razy dziennie, a nawet w nocy. Ostatnio miałem od nich tzw. "głuchy telefon", po którym od razu się rozłączyli. Do tego dochodzi codzienne, natarczywe wysyłanie e-maili. Co więcej, domagają się zapłaty nawet w sytuacji, gdy dług został już sprzedany innej firmie!

Odpisałem na ich wiadomości, wysyłając oficjalne Wezwanie do zaprzestania uporczywego nękania. Odpisali mi, że takie pismo jest rzekomo "nieważne". Oczywiście wyśmiałem takie tłumaczenie. Złożyłem zawiadomienie w prokuraturze o nękanie i sprawa jest obecnie w toku. Nie dajcie się im zastraszyć.

Mariusz

Uzytkownik

#231.07.2026, 11:35

Moje doświadczenia z firmą Vindix są bardzo negatywne. Wielokrotne telefony były męczące i odbierałem je jako uporczywe wywieranie presji. Taki sposób kontaktu zamiast prowadzić do spokojnego wyjaśnienia sprawy, tylko zwiększa stres i poczucie osaczenia. Ostrzegam innych, żeby dokumentowali daty, godziny i numery połączeń oraz jasno żądali kontaktu wyłącznie w rozsądnej formie. Ja zdecydowanie nie polecam kontaktu z tą firmą.

Odpowiedz w tym temacie

Zaloguj się lub załóż konto, aby odpowiedzieć.

Zgłoś ten temat